Alsa-team

Het Alsa-team deelt een visie. We zien dat de toekomst van leiderschap ligt in het ontwikkelen van waardevol contact met jezelf, met anderen en met de omgeving waarin je werkt en leeft.
Als team begeleiden we de innerlijke reis van deelnemers aan de Alsa-leergang.  We scheppen een leerklimaat en faciliteren een sociaal proces waarin elke deelnemer zijn eigen wijsheid ontwikkelt. Dat motiveert ons.
Wij zijn, van links naar rechts:
Paul van Toledo, Sanatha Busch, Boris Wanders en Judith Lechner
Boris Wanders

Ervaren opleider, letterkundige en student/meditatie instructeur in het boeddhisme. Met een achtergrond in het onderwijs weet hij veel over luisteren, spreken en taalgebruik. In lastige situaties kan hij ongemak vedragen, heeft hij vertrouwen en zoekt hij de de dialoog. Zijn leiderschap kenmerkt zich door werken met een visie, oog voor de ander en geduld.

 

"Werk is mensenwerk. Wat je ook doet en wat je ook wilt in een organisatie, je moet oog hebben voor het feit dat je dat met mensen doet. Als leidinggevende stap je dus in een relatie met mensen. Bij ontwikkelingen en veranderingen moet je de complexiteit bewust opzoeken. De kunst is om dat met humor en creativiteit te doen. De Alsa-leergang leert je om het belang van de organisatie en het belang van medewerkers te betrekken in je leiderschap."

boris@alsa-leergang.nl | (06) 10 65 18 40

Judith Lechner

Directeur Huis de B, bestuurskundige, innovator en student/meditatie instructeur in het boeddhisme. Met een achtergrond in het theater weet zij veel over creatieve groepsprocessen en participatie. Haar scherpe geest kan nieuwe perspectieven openen, zowel op persoonlijk als organisatorisch niveau. Haar leiderschap kenmerkt zich door analytische kwaliteiten die ze kan combineren met gevoel voor het systeem, visie en moed.

 

"Eén keer aardig doen als leider is gemakkelijk. Maar wat betekent het om de vijf Alsa-kwaliteiten - vertrouwen, discipline, vriendelijkheid, geduld en moed - tot de kern van je visie te maken? Dat vraagstuk interesseert mij als directeur persoonlijk. Ik probeer dit in mijn eigen praktijk van werk én leven te ontwikkelen. Dat is een continue proces, een levensreis. Als Alsa-docent wil ik dit graag delen en samen verder onderzoeken met deelnemers."

judith@alsa-leergang.nl | (06) 12 38 46 94

Paul van Toledo

Ervaren leiderschapstrainer, procesbegeleider, Gestalt therapeut, contemplatief psycholoog (Karuna) en student/meditatie instructeur in het Shambhala Boeddhisme. Met een achtergrond in de hotellerie weet hij veel over representatie en gastvrijheid. Zijn down-to-earth mentaliteit kan hij goed combineren met ruimte voor verdieping. Zijn leiderschap kenmerkt zich door werken met oordeelsvrije aandacht, vriendelijkheid, humor en compassie.

 

"Al ruim 20 jaar kom ik in organisaties. Overal worstelt men met onzekerheden door alle snelle veranderingen. Thema's als 'beter samenwerken', 'innovatie op gang brengen' en 'eigenaarschap bij medewerkers'  komen steeds terug. De Alsa-leergang leert leidinggevenden effectief omgaan met alle onzekerheden, door te sturen vanuit de Alsa-kernkwaliteiten. Ik noem het Alsa-leiderschap. Deze stijl is uitdagend en sluit goed aan bij de huidige vraagstukken die leven in organisaties."

paul@alsa-leergang.nl | (06) 12 71 80 17

Sanatha Busch

In het dagelijks leven is Sanatha cranio-sacraal therapeut. Ze heeft een eigen praktijk en is opleider in de landelijke opleiding. Daarnaast is zij een begenadigd kookster. Zij heeft al menig feest en evenement voorzien van heerlijk eten. In de Alsa-leergang maakt zij deel uit van het team. Met haar grote hart en warme persoonlijkheid zal zij ons voorzien van gezonde en fijne maaltijden.

Alsa-leergang
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Boris Wanders.

M 06 1065 1840

boris@alsa-leergang.nl

Alsa-coöperatie

In de Alsa-coöperatie werken docenten samen aan inhoud en deskundigheid. Zo wordt de kwaliteit van de Alsa-leergang op niveau gegarandeerd. De Alsa-coöperatie staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KvK 70852685). Alsa is een boip geregistreerd merk.